Pliusai ir minusai renkantis kremavimo paslaugas

Kremavimo paslaugos pas mus tapo dažnos pakankamai neseniai, bet su kiekviena diena jas renkasi vis labiau. Aišku, kam dar teko mažai susidurti su visu laidojimo procesu, tikriausiai yra sunku nuspręsti, ar toks variantas yra pakankamai geras, ar geriau laikytis senųjų tradicijų. Todėl šiame straipsnyje norime daugiau papasakoti apie kremavimą, kokius jis turi pliusus ir minusus, kad turėtumėte daugiau informacijos ir jums patiems būtų paprasčiau apsispręsti ar verta tai rinktis.

Pliusai renkantis kremavimo paslaugas

Nors kalbant apie laidotuves labai sunku įžvelgti pačius įvairiausius pliusus, nes vis tiek tai yra liūdnas įvykis, tačiau vis tiek teks rinktis tam tikras paslaugas, o tada reikės atsižvelgti į tai, kas labiausiai vertas dėmesio. Tad jeigu bus pasirenkamos kremavimo paslaugos bus gaunami štai šie pliusai:

  • Laidojimas yra kiek paprastesnis, užimantis mažiau vietos, nes urna yra nedidelė.
  • Lengvesnis atsisveikinimas artimiesiems ir pažįstamiems, nes nereikia būti prie kūno, o matai tik nedidelę urną.
  • Kapinėse reikia nedidelės vietos, kad urna būtų palaidota.
  • Visas kremavimo procesas yra pakankamai lengvas, nes viskas gali būti padaroma už jus, o jums tik reikia priimti sprendimą ar kūnas bus kremuojamas ar ne.

Minusai renkantis kremavimo paslaugas

Nors kremavimas ir turi nemažai pliusų, apie kuriuos pagrindinius papasakojome kiek anksčiau, tačiau bet kokioje situacijoje negalėsime atrasti vien tik privalumus, o jokių trūkumų nebūtų. Todėl lygiai taip pat kaip ir kalbant apie kremavimo paslaugas, vis tiek atsirastų minusų, kuriuos galima įvardinti. Tad pirmasis gali būti tas, kad tokia paslauga kainuoja papildomai, todėl ir laidotuvės bus kiek brangesnės. Tačiau gera žinia yra ta, kad suma nėra didelė ir tikrai kiekvienas gali tai sau leisti. Tuo labiau, kad ne visiems malonu yra matyti kūną, o kai stovės urna, bus kur kas estetiškiau. Dar vienas minus, kurį galima įvardinti yra tai, kad kremavimas gali nepatikti visiems, ypač senesnės kartos atstovams. Tačiau tie, kas planuoja laidotuves ir sprendžia tokius dalykus, kas yra geriau, o kas ne.

Išvada

Kaip matome iš pateiktų variantų, kurie turi ir pliusus ir minusus, galima drąsiai teigti, kad laidojimas yra kiek pranašesnis, kai yra pasirenkamas kremavimas. Šiais laikais laidotuvės vyksta visai kitaip, nei kad buvo anksčiau, todėl tai yra kur kas estetiškesnis būdas atsisveikinti su mirusiuoju.

Related Posts